torsdag 4. september 2008

Jeg elsker gammelt porselen!

Og er en samler. Har over 160 fløtemugger, div. fat og kanner. Her er et lite utdrag av mitt gamle porselen.
Disse koppene er jeg veldig glade i. Husker fra min barndom at de ble tatt fram når det skulle være fin pådekking. Det står bare import under de, så det er usikkert hvor de kommer fra.

Kaffekanne som jeg har arvet fra min Farmor. Den er gammmel, men jeg vet ikke hvor gammel den er.Fat og melkemugge fra stavanger flint. Har vært gitt i julegave fra en butikk en gang i tiden.

Liten kaffekanne fra Porsgrunn Porselensfabrikk. Er produsert rundt 1930.Har arvet det fra min Farmor.5 kommentarer:

sipusa sa...

Lekkert! Jeg har også koppestell på bloggen forresten: men mitt er i keramikk;-)

LØB sa...

Jeg er glad i gamle ting og har vist noen av dem på bloggen (ny ig gammel) de siste par åra.. Mye fint du viste! Vis gjerne mer!

Marit Irene sa...

slike fine blåhvite kopper du har! Jeg samler på blåhvitt porselen men kopper har jeg bare to av.

Miann sa...

Så masse flotte minner du har da!

Evguenia sa...

Hei. Jeg jobber med et prosjekt som går ut på å restaurere en gammel gjenstand. Jeg skal fikse en kanne som ble fisket opp fra havbunnen. Uten å ha noe peiling på hvor den stammet fra, googlet jeg litt og heldigvis kom jeg bort i bloggen din. Det viste seg at det er den samme hvite kanna fra Porsgrunds Porselænfabrik som du har på bildet i innlegget ditt. Hurra! Siden den kanna som jeg fant mangler lokket,for å kunne rekonstruere det trenger jeg å vite hvordan formen er. Så jeg lurte på om du hadde vært så supersnill og villig til å sende meg noen bilder av lokket tatt fra ulike vinkler. Det hadde hjulpet meg masse! På forhånd tusen takk! vennlig hilsen Evguenia