onsdag 6. mai 2009

Pavlova




Denne kaka er en frisk sommerkake som er fin å spise ute på terassen en sommerdag.Her er oppskriften:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maizenna
1 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 250 grader. Sett ringen til en kakeform på etbakepapir. Pisk eggehvitene stive. Drypp i eddiken under pisking. Bland sukker, maizenna og vaniljesukker og tilsett dette litt av gangen under pisking. Når marengsen er myk og smidig haes den på sirkelen på bakepapiret.Sett på nederste rille i ovnen og skru ned til 100 grader. Stekes 1 time og tjue minutter


Da ser den slik ut:


Kremen:
3 dl kremfløte
2 dl kesam,
revet skall av en sitron
ca 300 gram friske bær.
( Jeg hadde litt lite, den skal bugne)
Ha kremen på rett for servering.



Posted by Picasa

6 kommentarer:

dachsemor sa...

Så koslig blogg du har.
Hilsen dachsemor

Merete sa...

Åååh, den så deilig ut!

Silje sa...

Her er oppskriften på verdens beste pavlova!!! Nydelig!!!

Papirskreppa sa...

Ja,som mor så datter... eller var det omvendt :)

Papirskreppa sa...

Tar gjerne en tur på terassen sammen med deg, forresten;)

Papirskreppa sa...

Det er en award til deg i bloggen min:)