lørdag 6. februar 2010

Knekkebrød

Igår lagde jeg knekkebrød, og jeg ble overasket både over hvor lettvindt det var å lage de, og hvor gode de ble. En deilig nøttesmak. Har du lyst på oppskriften?
Ok her kommer den:

2 dl solsikkekjerner
2 dl havregryn
1 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
2 dl sammalt rug grov
1/2 ts salt
7 dl vann


Bland alt.To brett med bakepapir.Trykk deigen som er våt, utover (bruk plasthansker) og strø litt gourmetsalt over
. Stek i 10 min. ta ut brettene og skjør i ruter med pizzaskjærer. Stek videre midt i ovnen ca. 50-60 min. 175-180 gr. Slipp ut damp av og til
Det er fint å bruke varmluft, å steke begge brettene samtidig.

6 kommentarer:

BeBe`s blogg sa...

Takk for oppskrifta, skulle gjerne ha prøvd ut oppskrifta. Den ostekaka frista og, men så var det jo nyttårsforsettet om å ta av noen kilo, så da blir det vel helst knekkebrød. Ha ei fortsatt fin helg!:)

Silje sa...

Så knallgodt ut det knekkebrødet, må få smake en gang vi er der oppe:)

hobbyvenn sa...

Så deilig dette så ut. Må visst teste det en dag. Takk for oppskriften.

Papirskreppa sa...

Bakte slike i forige uke. Hjemme og med klassen. Jeg strødde havregryn, solsikkekjerner og sesamfrø over før stekingen. Penslet med litt vann først. christel laget også. Og hun likte de veldig godt:) Så dette blir det mere av. Den ostekaken din så jo bare deilig ut:)

Stubbetufsa sa...

Dette ser sundt og godt ut! Men det må jo oppveie kaka under!

Knutine sa...

Det knekkebrødet skal jeg prøve.
Det er så populært å bake knekkebrød nå-alle snakker om det!

De ser gode ut :-)

Wenche