Igår lagde jeg knekkebrød, og jeg ble overasket både over hvor lettvindt det var å lage de, og hvor gode de ble. En deilig nøttesmak. Har du lyst på oppskriften?
Ok her kommer den:
2 dl solsikkekjerner
2 dl havregryn
1 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
2 dl sammalt rug grov
1/2 ts salt
7 dl vann
Bland alt.To brett med bakepapir.Trykk deigen som er våt, utover (bruk plasthansker) og strø litt gourmetsalt over
. Stek i 10 min. ta ut brettene og skjør i ruter med pizzaskjærer. Stek videre midt i ovnen ca. 50-60 min. 175-180 gr. Slipp ut damp av og til
Det er fint å bruke varmluft, å steke begge brettene samtidig.
6 kommentarer:
Takk for oppskrifta, skulle gjerne ha prøvd ut oppskrifta. Den ostekaka frista og, men så var det jo nyttårsforsettet om å ta av noen kilo, så da blir det vel helst knekkebrød. Ha ei fortsatt fin helg!:)
Så knallgodt ut det knekkebrødet, må få smake en gang vi er der oppe:)
Så deilig dette så ut. Må visst teste det en dag. Takk for oppskriften.
Bakte slike i forige uke. Hjemme og med klassen. Jeg strødde havregryn, solsikkekjerner og sesamfrø over før stekingen. Penslet med litt vann først. christel laget også. Og hun likte de veldig godt:) Så dette blir det mere av. Den ostekaken din så jo bare deilig ut:)
Dette ser sundt og godt ut! Men det må jo oppveie kaka under!
Det knekkebrødet skal jeg prøve.
Det er så populært å bake knekkebrød nå-alle snakker om det!
De ser gode ut :-)
Wenche
Legg inn en kommentar